Delen

Over XVW

XVW architectuur is het architectenbureau dat Xander Vermeulen Windsant in 2010 heeft opgericht. Destijds, midden in de crisis, is dat gedaan vanuit een sterke overtuiging dat de kennis en expertise van de architect van blijvende waarde is, juist in de sterk veranderende wereld van dat moment. Maar dat dit wel een nieuwe, toen nog te ontdekken houding vraagt. Sindsdien werken we aan een uitdagende portfolio van projecten.

We werken met een open blik vanuit de opgave, vanuit de plek, vanuit de mensen met wie we aan een project werken, vanuit de technische en maatschappelijke randvoorwaarden. In elk project zijn we nieuwsgierig hoe we hieruit een ruimtelijk krachtig en  betekenisvol deel van onze leefomgeving kunnen vormgeven. De architectuur die zo vorm krijgt is een verbinding tussen alle invloeden die op het project inwerken. Elk projecten krijgt daarmee zijn eigen architectuur. Tegelijk delen alle projecten een gemeenschappelijke handtekening.

Xander Vermeulen Windsant: “Ik weet niet beter dan dat ik architect wilde worden. Ik hou van het vakmanschap van mijn werk, van het maken van gebouwen. In eerste instantie in schetsen en maquette’s, als we onderzoeken wat de kern van een project kan worden. Later in het zorgvuldig uitwerken in de 3D BIM-omgeving waarin we werken. En uiteindelijk samen met de bouwer op de bouwplaats. Het ontwerp is pas ‘af’ als het project er staat: dan is het gebouw architectuur geworden.”

Elk project draagt bij aan een verdere verdieping van de manier van werken van XVW architectuur. Buiten de projecten zijn op het blog diverse teksten en artikelen verzameld die Xander Vermeulen Windsant heeft geschreven.

Persoonlijk contact

Bouwen is mensenwerk. Persoonlijk contact staat daarom bij ons centraal. Wij zijn daarom altijd voor u direct bereikbaar via info@xvwarchitectuur.nl, via 073-2020036 of op twitter via @XVWarchitectuur