Delen

Volwassen Japanse Kornoelje geplant

Bij de verbouwing en uitbreiding van het woonhuis in Den Bosch, is via de Bomenmakelaar een volwassen Japanse Kornoelje geplant. Wat een geweldig effect heeft het om een nieuw gebouwd deel van het huis de reactie aan te zien gaan bij een boom die duidelijk veel ouder is! De boom is een cruciaal onderdeel van het ontwerp van het huis en de omliggende tuin. Met de boom valt de ontwerp ambitie voor de relatie van interieur en tuin op zijn plek. Komend voorjaar zal de rest van de tuin worden ingericht, en daarmee een traject van 1,5 jaar verbouwen worden afgerond.

De Japanse Kornoelje, die naast prachtige bloemen, rode vruchtjes ook in de herfst een vuur-rode kleur kan krijgen, stond op een kwekerij die vanwege woningbouw opgeheven is.

De Bomenmakelaar is een initiatief van om gezonde, volwassen bomen die gekapt dreigen te worden een nieuwe plek te geven door zet te verplanten. Via de website wordt vraag en aanbod bij elkaar gebracht, en de diensten om de verplanting uit te voeren gefaciliteerd.