Delen

Team

XVW architectuur wordt geleid door Xander Vermeulen Windsant. In de studio in Amsterdam werkt een klein team met grote betrokkenheid en efficiëntie aan de projecten. 

Na mijn opleiding aan de TU Delft werkte ik een aantal jaar aan een groot aantal uiteenlopende projecten. In 2010 startte ik mijn eigen bureau. De crisis bleek een vruchtbare tijd om aan een aantal uitgesproken projecten te kunnen werken, waaronder Kleiburg en Parkvilla Brederode. Kleiburg, ontworpen in samenwerking met de collega’s van NL Architects, ontving in 2017 de prestigieuze Mies van der Rohe Award en de Dutch Design Awards. De projecten waar we nu aan werken gaan door op de thema’s die in die eerste projecten bewust zijn opgezocht: transformatie, samenwerking en context.

Interesse om in mijn studio te komen werken? Stuur een mail met één korte motivatie alinea en een portfolio (maximaal 5Mb) naar info@xvwarchitectuur.nl. Voor betaalde functies is beheersing (gesproken en geschreven) van het Nederlands een vereiste.

Als je in het kader van je opleiding stage bij ons willen lopen, stuur dan een sollicitatie naar info@xvwarchitectuur.nl. Stagiairs wordt een vergoeding aangeboden zoals die in Nederland gebruikelijk is.

Internships: if you want to do an internship at my studio as part of your education, send your application to info@xvwarchitectuur.nl. Interns are paid an internship allowance that is regular in The Netherlands.