Delen

Start uitbreiding huis Den Bosch

In de wijk Zuid van Den Bosch is begonnen met de renovatie en uitbreiding van een woonhuis uit 1957, oorspronkelijk ontworpen door architect J.G. van Heck. 

Het huis, met een ontspannen maar daardoor wel ruimtelijk diffuse mix van traditionele en modernistische invloeden, staat op een hoek met uitzicht op het Zuiderpark. Sinds de jaren zeventig, toen de vorige bewoners er als tweede bewoners zijn komen wonen, is er praktisch niets meer aan het huis veranderd. Zo hebben alle de ramen op verdiepingen nog enkel glas. Vanzelfsprekend wordt het huis volledig geïsoleerd en worden de installaties voorbereid op aansluiting op een grond-WKO.

Ruimtelijk gezien zal de modernistische ruimtelijkheid op met namen de begane grond worden versterkt, en daarmee de relatie met de groene omgeving tot leidend ruimtelijk principe van het huis worden gemaakt. Onderdeel daarvan is een uitbouw die een patio zal gaan omsluiten. 

Foto’s door Stijn Poelstra