Delen

Start bouw (ON)GEWOON HUIS

In Lent is de bouw gestart van een (on)gewoon huis. Na een klein jaar ontwerpen samen met de familie die er zal gaan wonen, en het vinden van een aannemer die in de huidige overspannen markt dit ogenschijnlijke ‘gewone’ huis kon en wilde bouwen, zijn we begonnen. 

In de Lent, als onderdeel van het Waalsprong project, hebben we een ontwerp gemaakt dat precies past op de wensen van de familie en tegelijkertijd de kwaliteiten en oriëntatie van het hoekkavel maximaal uitnut. Door op een slimme manier het programma in de bestemmingsplan contour te ‘kneden’, is het tuinoppervlak gemaximaliseerd. De organisatie van met name de begane grond is daarbij zo vorm gegeven dat de ruimtelijk verbinding van de straat naar de tuin, diagonaal door het huis heen, een ruime en ontspannen opzet heeft gekregen. Aan de tuinzijde vormt een ruime loggia de verbinding tussen woonkeuken en tuin.

In de wijk, waarin een grote diversiteit aan architectonische talen zichtbaar is, hebben we gekozen voor een archetypische ‘huis’ vorm. Een gemetseld huis, met zadeldak, geeft in eerste instantie de indruk dat het om een heel ‘gewoon’ huis gaat. De interne ruimtelijke organisatie, waaronder de loggia, wordt binnen die simpele basis mogelijk gemaakt door een uitgekiende betonconstructie. Het is zo een ‘gewoon’ huis  geworden met een ongewone, bijzondere ruimtelijke kwaliteit.

Oplevering rond zomer 2018.