Delen

KLEIBURG winnaar Dutch Design Awards 2017!

Kleiburg is opnieuw in de prijzen gevallen! Nadat eerder dit jaar al de Mies van der Rohe Award 2017 aan Kleiburg werd toegekend, is Kleiburg op 28 oktober uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Design Award 2o17 in de categorie Habitat. Maar dat niet alleen, Kleiburg werd ook aangewezen als winnaar van de Future Award. Opnieuw een waanzinnig mooie erkenning van het werk van het hele team, het lef van de initiatiefnemers en het enthousiasme van alle Kleiburgers!

De uitreiking van de Dutch Design Awards is de feestelijke (bijna) afsluiting van de Dutch Design Week. In een volle zaal van de Effenaar in Eindhoven, werden de Design Awards in acht categorieën, waaronder Young Talent en de publieksprijs bekend gemaakt. Daarnaast werd ook de tweejaarlijkse BNO Piet Zwart prijs uitgereikt. De Future Award wordt toegekend aan één van de categorie winnaars, op aanwijzing van een (internationale) jury. 

Uit het jury rapport:

“DeFlat Kleiburg adresseert een urgent onderwerp: over de gehele wereld verdient een grote voorraad gebouwen uit de jaren ‘60 en ‘70 een renovatie in plaats van een sloophamer. De jury prijst met name het feit dat een tastbare oplossing wordt geboden voor het reële, internationale probleem van schaalbare herbestemming. Na andere initiatieven in de Bijlmer is DeFlat Kleiburg een aantoonbaar succes, dat de kwaliteit van leven voor bewoners en omgeving daadwerkelijk verbetert. Een stimulerend voorbeeld.”