Delen

KLEIBURG on tour

Volgend op de toekenning van de Mies van der Rohe Award in 2017, is de aandacht voor het project ook in 2018 onverminderd hoog geweest. Uit alle hoeken van Europa zijn we uitgenodigd om over dit uitzonderlijke project te komen spreken. Een greep uit de presentaties uit 2018:

Milaan (IT), Tirana (AL), Berlijn (DE), Wenen (AU), Barcelona (ES), nog een keer Wenen (AU), Linz (AU), Leeuwarden (NL), Warschau (PL), Mendrisio (CH, via Skype), Leuven (B), diverse keren in Nederland, Nancy (FR), etc.

Al deze congressen, festivals en events kostten natuurlijk heel veel tijd maar leverde ook heel veel op: tientallen internationale contacten, het geweldige werk van collega’s leren kennen en een kijkje in de keuken bij andere landen en steden. Overal spelen de zelfde uitdagingen en vragen, al is het antwoord overal anders. 

In 2019 blijft de interesse doorgaan. Voor nu staan events in Stockholm, Leuven en Brussel in de agenda.

Het is een eer om het verhaal van Kleiburg, een verhaal van heel veel mensen, met zo veel anderen te delen en zo doende onze houding waarmee we aan alle projecten werken uit te leggen. De reactie’s zijn zonder uitzondering heel positief, het woord ‘paradigm shift’ valt regelmatig… En vooral het enthousiasme waarmee studenten het oppakken is heel bijzonder. 

(beelden via diverse Twitter accounts van derden).