Delen

101 ATELIER IN EEN BOOMGAARD

Direct achter de Waaldijk in Bemmel, tussen de appelbomen van een oude boomgaard, hebben we een licht en ingetogen atelier ontworpen voor opdrachtgever Barbara’s Garden. Binnen een hele ‘normale’ hoofdvorm is door een aantal heldere ruimtelijke gebaren,  zorgvuldige materiaalkeuze en cleane details een krachtige eenvoud bereikt. Binnen en buiten het atelier de groene omgeving van de oude boomgaard centraal.

Het gebouw is binnen 3 maanden uitgevoerd, voor een heel beperkt budget. Om de dijkvoet niet aan te tasten is het gebouw ‘op’ het maaiveld gebouwd zonder traditionele fundering. Om het gebouw licht en snel bouwbaar te maken is houtskeletbouw gekozen, waarbij de constructie aan de binnenkant niet is afgewerkt. De gevel is bekleed met gebrande douglas planken geleverd door ZwartHout. Deze van oorsprong Japanse techniek is, naast zijn esthetische kwaliteit, ook een verwijzing naar twee recente, pijnlijke momenten in het leven van de opdrachtgever: zij werden twee keer kort na elkaar toe getroffen door een brand in hun huis.