Delen

/ Over XVW

XVW architectuur is opgericht door Xander Vermeulen Windsant in 2010. Onze opdrachtgevers zijn particulieren & professionele ontwikkelpartijen. Vanuit het bureau in ’s-Hertogenbosch werken we aan bouwprojecten in met name Nederland, met een focus op het wonen. In gevallen werken wij ook voor buitenlandse (institutionele) opdrachtgevers, en als ruimtelijk adviseur voor gemeenten en andere overheden.

Centraal in onze benadering staat wat het beste met het Engelse begrip ‘residence’ kan worden aangeduid, ofwel het op een bepaalde plek verblijven. Wonen, werken, recreëren of reizen: in onze ontwerpen zoeken we samen met de opdrachtgever naar een krachtige verbinding tussen de ruimtelijke omgeving en het gebruik. Het gebouw en haar architectuur is daarvoor een dienend en duurzaam middel. Dat vraagt om een brede en open houding. Met een ondernemende, proactieve houding, betrokkenheid en gevoel voor kwaliteit geven wij vorm aan elke opgave.

Xander Vermeulen Windsant: “Ik weet niet beter dan dat ik, als kind al, architect wilde worden. Door mijn opleidingen en werkervaring heb ik een professioneel vakmanschap ontwikkeld die, gedreven door een oprechte passie voor het vak, de basis voor mijn werk vormt. Vanuit die basis werk ik graag in teams en zoek bewust samenwerking op om samen vorm te geven aan projecten. Ik voel me daarbij comfortabel in de rol van projectleider om op die manier alle energie van iedereen te focussen tot een zo goed mogelijk resultaat. “

Elk project draagt bij aan een verdere verdieping van de manier van werken van XVW architectuur. Buiten de projecten zijn op het blog diverse losse teksten en artikelen verzameld die over het vak in de breedste zin van het woord gaan.

Persoonlijk contact

Bouwen is mensenwerk. Persoonlijk contact staat daarom centraal bij XVW architectuur. Wij zijn daarom altijd voor u direct bereikbaar via info@xvwarchitectuur.nl, via 06-20031747 of op twitter via @xanderXVW.