Delen

/ PARKVILLA BREDERODE

Op een schitterende locatie aan de rand van een monumentale landschapspark ontworpen door Zocher, zal Parkvilla Brederode plek geven aan acht riante, en persoonlijke appartementen. Verdeeld over drie bouwlagen met bijna 3m vrije hoogte worden de appartementen samen met de kopers ontwikkeld. Grootte, indeling, afwerking en andere persoonlijke wensen worden in onderling overleg bepaald.

Het gebouw zal staan op de rand van een oude strandwal, net hoger dan het venige parkgebied dat tussen de strandwal en de binnenduinrand waar de Parkvilla over uit zal kijken. Uitkijkend over een vijver, tussen de monumentale bomen door, is deze context de basis voor een ontwerp dat het minimaal noodzakelijke aan ‘gebouw’ probeert te maken om op deze plek een comfortabele en ontspannen woonplek te maken. De materialen reflecteren de ondergrond: zandkleurig beton en metselwerk in aardekleuren geven het gebouw een passende stevigheid, zonder zwaar te worden.

Met een formele gevel naar de Brederodelaan vouwt het gebouw zich naar het Park toe open met steeds grotere uitkragingen en meer glazen gevels. Een half verdiepte garage tilt het gebouw los van het maaiveld waardoor het parklandschap tot aan de Brederodelaan om het gebouw kan spoelen.

De omgevingsvergunning is begin november aangevraagd. Voor 6 van de 8 woningen zijn reserveringsovereenkomsten getekend. De start van de uitvoering is gepland begin 2015.

Ontwerpteam: XVW architectuur, Xander Vermeulen Windsant

Ontwikkelpartners: Vink Bouw, OntwerpJeWoning, PUUR Makelaars

Aannemer: Vink Bouw, Nieuwkoop

Adviseurs: LBP (bouwfysica), Pieters (constructies), Fore (installaties)