Delen

/ HUIS BLOEMENDAAL

Voor een particuliere opdrachtgever is zijn woonhuis, een ‘klassiek’ rijhuis uit de jaren dertig, op de begane grond uitgebreid en van binnen stevig gerenoveerd. De ingreep aan de achterzijde maakt de woonkeuken de centrale leefruimte op de begane grond. De uitbreiding is uitgevoerd in dezelfde ‘ingrediënten’ als het bestaande huis: metselwerk, stevige houten kozijnen en zink. Deze zijn op een ontspannen manier ingezet, niet historiserend, maar zeker ook niet om een sterk contrast te maken. Uit de organisatie van openingen en de detaillering spreekt het hedendaagse karakter van de ingreep, maar wel op een manier die zich bewust is van de grotere context van het huis en de wijk. Ontwerpteam: XVW architectuur, Xander Vermeulen Windsant Aannemer: Bouwbedrijf Overdevest, Haarlem Adviseurs: Pieters Bouwtechniek (constructies) Fotografie: Olaf Kramer